Recepten är framtagna av Linneas skafferi i samarbete med Quorn.
FISH TACOS PÅ VEGANSKT VIS!
Tacos är en svårslagen rätt, men det kan givetvis bli repeterande med samma ingredienser varje gång.
Mixa upp din taco med denna veganska variant på Fish Taco. En riktig höjdare kan vi lova!
4 portioner
2 paket Quorn Vegan
Sprödbakade Filéer–British style (400g)
250 g potatis
Olja3 tsk spiskummin
Salt
GUACAMOLE PÅ BONDBÖNOR:
300 g bondbönor
1 liten chili
2 vitlöksklyftor
2 msk vegansk yoghurt
2 msk hackad mynta
½ citron
Salt
Svartpeppar
BÖNRÖRA TACO STYLE:
250 g vita bönor, kokta
½ dl olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk spiskummin
½ lime
Salt
TILLBEHÖR:
Rödkål
Spetskål
Vitkål
Ärtskott
Rödbetsgroddar
TILL SERVERING:
Små tortillabröd
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skiva potatis tunt. Lägg på plåt, ringla över olja, strö över spiskummin, salta. Blanda ordentligt. Fördela potatisen så de inte ligger på varandra. Lägg på sprödbakade filéer och kör i ugn i cirka 25 minuter.
3. Guacamole på bondbönor: Koka bondbönorna och låt svalna helt. Lägg i en mixer tillsammans med chili, vitlök, yoghurt och mynta. Mixa till en slät, krämig röra. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
4. Bönröra taco style: Skölj de vita bönorna noga och lägg i en mixer. Tillsätt olja och skaladvitlök. Mixa helt slätt. Blanda i spiskummin, saft från ½ lime och salt.
5. Ta ut filéerna när de har fått en fin yta. Sätt på ugnens grillfunktion och grilla potatisen cirka 7 minuter.
6. Hacka de olika kålvarianterna och lägg upp i skålar.
7. Servera de sprödbakade filéerna i små tortillabröd. Toppa med guacamole, bönröra och kålsorter.
CLUB SANDWICH MED QUORN PEPPERONI
1 paket Quorn
Pepperoni (100g)
1 brödlimpa
Olja att steka i
4tomater
Ärtskott
Sallad
2 rödlökar
½ dl ättika
1 dl socker
1 dl vatten
250 g vita bönor, kokta
1 vitlöksklyfta
½ dl olja
2 tsk paprikapulver
1 dl färsk basilika
Salt
Peppar
2. Bönröra: Skölj bönorna noga. Skala vitlöken. Lägg i en mixer tillsammans med olja, paprikapulver, salt, peppar och färsk basilika. Mixa helt slätt.
3. Skiva upp 12 brödskivor (3 skivor/portion). Stek brödskivorna i lite olja tills de fått fin färg på båda sidor.
4. Bred ett lager bönröra på en brödskiva. Lägg på sallad, skivad tomat, pepperoni, picklad lök och ärtskott.
OUORN CARBONARA
En lakto-ovo-vegetarisk variant på favoriträtten pasta carbonara –äntligen! Närmare originalet än så här kommer du inte.
Tips! För att få baconen extra knaprig, pensla skivorna med olja innan du kör in dem i ugnen.
2 paket Quorn Bacon (240g)
Olja att steka i
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
5 dl havregrädde
Salt
Svartpeppar
1 dl färsk persilja
1 dl parmesan
4 portioner spaghettiTOPPA MED:
Färsk persilja
Parmesan
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuk i lite olja. Tillsätt vetemjölet och rör om. Ha sedan i grädde och låt allt koka ihop till en tjock sås. Smaka av med salt, peppar, finhackad persilja och riven parmesan.
2. Stek baconskivorna i ugnen i 225°Ci cirka 10 -15 minuter eller tills de fått fin färg och är knapriga. Bryt dem sedan i bitar.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet. Rör ner pasta och bacon i såsen. Toppa med lite mer riven parmesan, finhackad persilja och svartpeppar.