En hyllning till en tid som doftar sol, jord och förväntan. Här kommer några goda maträtter med jordgubbar som huvudingrediens, en perfekt idé för sommaren eller när man är sugen på något lite annorlunda!
Jordgubbssallad med fetaost och balsamico
Ingredienser:
Jordgubbar (skivade)
Blandad sallad (t.ex. ruccola, babyspenat)
Fetaost (smulad)
Rödlök (tunt skivad)
Balsamico-glaze eller balsamvinäger
Olivolja, salt och peppar
Gör så här:
Blanda salladen med skivade jordgubbar och rödlök.
Toppa med smulad fetaost.
Ringla över balsamico och olivolja. Krydda med salt och peppar.
Grillad kycklingmacka med jordgubbssalsa
Ingredienser:
Grillad kycklingfilé
Jordgubbar (hackade)
Rödlök (finhackad)
Koriander eller basilika
Limejuice
Salt och chili efter smak
Bröd (t.ex. ciabatta eller surdegsbröd)
Gör så här:
Blanda jordgubbar, rödlök, örter, limejuice och kryddor till en salsa.
Grilla brödet och lägg på skivad kyckling.
Toppa med jordgubbssalsan och servera varm.
Jordgubbs- och getostpizza
Ingredienser:
Pizzabotten
Jordgubbar (skivade)
Getost eller chèvre
Ruccola
Honung
Eventuellt pinjenötter
Gör så här:
Förgrädda pizzabotten.
Lägg på skivade jordgubbar och getost.
Grädda i ugnen tills osten är smält och gyllene.
Toppa med ruccola, ringla över honung och eventuellt pinjenötter.
Jordgubbs- och prosciuttosallad
Ingredienser:
Jordgubbar
Prosciutto (lufttorkad skinka)
Mozzarella eller burrata
Basilika
Balsamico och olivolja
Gör så här:
Arrangera jordgubbar, prosciutto och ost på ett fat.
Strö över basilika och ringla över balsamico + olivolja.
Servera som en lätt huvudrätt eller förrätt.