LEIF MANNERSTRÖMS VIN

Annons

LEIF MANNERSTRÖM SAUVIGNON BLANC
–ett friskt vin från favoritlandet Frankrike.

AV EMILIA RADOW INGVARSON

I våras lanserade Leif Mannerström ett friskt vitt fransktvin producerat på den klassiska druvan Sauvignon Blanc. Ett vin som är en fullträff såväl till höstens mustiga fisk-och skaldjursgrytor, som till rena fiskbiten, skaldjursplatån och som aperitif.

–Min tanke med vinet är att det skall vara ett mycket seriöst men samtidigt ett tillgängligt vin för alla tillfällen som alla skall ha råd att köpa, säger Leif. Det är ett synnerligen friskt och fruktigt vin med smak och doft av citrus, päron och svartvinbärsblad. En Sauvignon Blanc helt i min smak som även är ett utmärkt vin till fisk och skaldjur men även ett utsökt bersåvin att servera som fördrink innan middagen. Ett perfekt mingelvin med sin friskhet och aromatiska inslag.
Jag är väldigt nöjd med resultatet på alla sätt.

80% av Sauvignon Blanc druvorna kommer från Loire nära byn Pouillé där druvorna ger ett mycket friskt, mineralitetsdrivet vin med inslag av citrus och svartavinbärsblad. Resterande 20% av druvorna kommer från vingårdar i sydvästra Frankrike i Gaillard regionen. Att vinet är från skörden 2018, som klassas som en av de bästa årgångarna på många år i Frankrike är ingen tillfällighet.
Leif har inte lämnat något åt slumpen!

Att vinet är från skörden 2018, som klassas som en av de bästa årgångarna på många år i Frankrike är ingen tillfällighet. Leif har inte lämnat något åt slumpen.

 

Relaterade artiklar

Annons